ورود کاربر
ایمیل
کلمه عبور
کلمه عبور را فراموش کرده ام  |
 
تاريخ : هفتم بهمن 1393 ساعت 17:21   |   کد : 348

نشست تخصصی «پرداخت‌های فرامرزی» برگزار شد
استفاده از شعب روز به روز کاهش می‌یابد
«استفاده از شعب به عنوان بخشی از فرایند پرداخت روز به روز در حال کاهش است این در حالی است که انتظار می‌رود استفاده از ابزارهای پرداخت الکترونیک و ابزارهای مبتنی بر موبایل روند صعودی فزاینده ای را تجربه کند».
نشست تخصصی پرداخت‌های برون مرزی با حضور شهاب جوانمردی(مدیرعامل شرکت فناپ)، عثمان قریشی(مشاورشرکت تی.اورنج) و همچنین محمد مظاهری مدیر عامل شرکت توسن تکنو برگزار شد.

در این نشست تغییرات اکوسیستم پرداخت‌ها بررسی شد و پس از اشاره به روندها و تقاضاهای پرداختی جوامع به این نکته اشاره شد که: «استفاده از شعب به عنوان بخشی از فرایند پرداخت روز به روز در حال کاهش است، این در حالی است که انتظار می‌رود استفاده از ابزارهای پرداخت الکترونیک و ابزارهای مبتنی بر موبایل روند صعودی فزاینده ای را تجربه کند».

در ادامه این نشست بیان شد: « روند جهانی سازی و فرصت‌های اقتصادی در مبادلات بین المللی نیاز به ایجاد کانال های پرداخت برون مرزی را تقویت می‌کند. گسترش جهانی سازی مبتنی بر چهار محور افزایش مبادلات بین المللی، افزایش انتقالات سرمایه‌ای، جابه جایی نیروی کار و همچنین تبادل دانش، استفاده از ابزارهای پرداخت‌های جهانی را اجتناب ناپذیر می‌کند، در این میان کشور ایران نیز مانند سایر کشورهای جهان، علاوه بر طی کردن روند تعامل بیشتر با بازارهای جهانی به دلیل نیاز به برطرف کردن برخی نیازهای منحصر به فرد خود باید استفاده از ابزارهای پرداخت برون مرزی را در دستور خود قرار دهد».

در این نشست برخی از این نیازهای ویژه در ایران برشمرده شد. در این بین رشد نیاز به تسهیل پرداخت‌های درآمدی به دلیل پذیرش مهاجر از کشورهای همسایه همچون افغانستان و نیز در سال‌های اخیر ارتقا رتبه ایران در جذب توریست در مقایسه با سایر کشورهای منطقه این نیاز را تشدید می کند.

در این نشست همچنین الزامات اتصال به شبکه‌های پرداخت برون مرزی بررسی شد. ابتدا روند عملیاتی پرداخت‌ها در قالب مستر کارت و ویزا تشریح و در ادامه با مقایسه این الگو با فرایند پرداخت در نظام پرداخت داخلی برخی نقاط ضعف نظام داخلی شناسایی و عنوان شد.  سخنرانان این نشست اشاره کردند: «بانک مرکزی به عنوان ناظر و پایش‌گر نظام‌های پرداخت داخلی باید اهداف جدیدی را در برخی حوزه‌ها به ویژه در عرصه استاندارد سازی رویه‌های موجود در نظام‌های پرداخت داخلی دنبال کند».

همچنین در این نشست عنوان شد که هرچند نظام‌های پرداخت در ایران به لحاظ معماری ساختار مناسبی دارند اما همچنان فقدان استاندارد مناسب و حاکم بر این فرایندها ضعف مهم نظام‌های پرداخت داخلی است. در ادامه اشاره شد: «هر چند استاندارد سازی موجب تسهیل فرآیند اتصال به نظام‌های پرداخت برون مرزی می‌شود اما حتی بدون در نظر گرفتن ضرورت این استاندارد سازی برای پیوستن به شبکه‌هایی مانند مستر و ویزا، نیاز به ارتقا امنیت پرداخت‌های داخلی و تسهیل استفاده از نظام‌های پرداخت داخلی این ضرورت را غیر قابل انکار می‌کند».

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان  
 



Powered by AtenaHamayesh