تاريخ :
هفتم بهمن 1393 ساعت 17:03
|
| |
کد : 347
|
|
گزارش کارگاه «نقش دادهکاوی در کسب و کار بانکی»
تلاش برای کارآمدسازی صنعت و دانشگاه در استقرار دادهکاوی
«ناکارآمدی دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از مهمترین موانع استقرار کامل دادهکاوی در شبکه بانکی مطرح میشود. از همین روی دانشگاهیان سعی میکنند به صورت جدی این موضوع را با اهداف علمی همچون چاپ مقالات دنبال کنند».
|
در کارگاه «نقش داده کاوی در کسب و کار بانکی» که در دومین روز همایش برگزار شد، دکتر بابک تیمورپور (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر جمال شهرابی (عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر)، دکتر روزبه ترابی (مدیر عامل شرکت دادهکاوان توسن) و امیرحسین حمیدیان (معاون تحقیق و توسعه آروین) حضور داشتند.
سخنرانان این کارگاه با برشمردن برخی از تعاریف رایج درباره دادهکاوی و پیشینه ورود آن به ایران، به برخی از مشکلاتی که پس از پیاده سازی آن در ارگانها و سازمانها بهوجود آمدهاست، اشاره کردند: «موضوعاتی چون استخراج دانش مفید از انبوه اطلاعات موجود در سازمانهایی نظیر بانکها را به منظور افزایش سود، خلق خدمات جدید، حفظ وفاداری مشتریان، اعتبارسنجی مشتریان، ارزیابی شعب، ایجاد مشتریان ویژه و پیگیری مسائلی مثل پولشویی از مهمترین کارکردهای دادهکاوی در صنعت بانکداری ایران به شمار میروند».
علاوه بر این در این کارگاه، ناکارآمدی دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از مهمترین موانع استقرار کامل دادهکاوی در شبکه بانکی مطرح شد. از همین روی دانشگاهیان سعی میکنند به صورت جدی این موضوع را با اهداف علمی همچون چاپ مقالات دنبال کنند.
در ادامه بر این نکته نیز تأکید شد که شبکه بانکی با مشکل پیادهسازی دادهکاوی در زیرمجموعه خود مواجه است. سخنرانان این نشست بیان کردند: «دادهکاوی از جنس نرمافزار نیست بلکه از جنس هوش است و به دلیل عدم درک همین موضوع، اهداف شرکتهای مختلف از بهکارگیری نرمافزارهای مرتبط با حوزه دادهکاوی تأمین نشده است. از همین روی به منظور نیازسنجی و امکانسنجیصحیح و بهتر، بانکها باید بدانند که در مقوله هوش تجاری در چه مرحلهای قرار دارند. این مسأله باعث میشود که در سیر تحول هوش تجاری از مرحله سنتی به مرحله پیشرفتهتر گذر کنند».
|