کارگاه «نظارت داده محور ؛ تجربه بانک مرکزی لبنان » توسط جاناتان بیس، مدیر بازاریابی شرکت ایپروسید در چهارمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه همایش، جاناتان بیس در این کارگاه با بیان چالشهای موجود در نظارت برای بانک مرکزی، محدودیتهای نظارتی بانک مرکزی را نیز بیان می کند.
او در این باره گفت: «نظارت مالی بر فعالیتهای موسسات مالی به منظور ارزیابی و انطباق قوانین و مقررات نظارتی برای موسسات مالی صورت میگیرد. نظارت مالی بانک مرکزی میتواند ریسکهای مالی را در بازارهای مالی کاهش داده و این مساله از مهمترین دغدغههای بانکهای مرکزی است».
او با یادآوری این نکته که نظارت مالی دادهمحور بهوسیله متخصصان میانافزار اوراکل در بانک مرکزی لبنان پیاده سازی شده است، گفت: «بهوسیله میانافزارهای اوراکل میتوان حجم گستردهای از اطلاعات را جهت اخذ تصمیماتی بهتر و سریعتر مورد استفاده قرار داد. این میانافزارها ابزارهای قوی و کارآمدی هستند که میتوانند وظایف تحلیل، تصمیمسازی، تدوین استراتژی و پیشبینی را مکانیزه کنند. بنابراین، مجموعهای از مهارتها و سیستمهای کاربردی برای جمع آوری، ذخیرهسازی، تحلیل و ایجاد دسترسی کارآمد به پایگاههای داده جهت نظارت مالی و درک مناسب و تصمیم سازی به موقع در اختیار بانک مرکزی قرار میگیرد».
او در ادامه گفت: «بسته پیشنهادی ایپروسید برای نظارت فعالیتهای مالی میتواند دادههای فصلی، ماهانه و روزانه بانکها را بهتر نظارت و مدیریت کرده و با یکپارچهسازی چنین اطلاعاتی از بانکها، پایگاه اطلاعاتی و آماری دقیق از فعالیتهای شبکه بانکی را ایجاد کند».
مدیر بازاریابی شرکت ایپروسید تاکید کرد: «این اطلاعات آماری یکپارچه میتواند شاخصهای کلیدی عملکرد را مشخص و انجام تحلیلهای چندبعدی روی شاخصهای کلیدی عملکرد برای نظارت بانک مرکزی فراهم کند. همچنین، افزایش سرعت در تحلیلها و گزارشات و تسریع در فرآیند تصمیم، پیگیری سوء استفادههای مالی و کشف و ردیابی تقلب و پولشویی، ارائه گزارشات تحلیلی در قالب داشبورد گرافیکی از دیگر مزایای استفاده از این ابزار نوین نظارت در بانک مرکزی به شمار میرود».