در سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت ، باحضور جمعی از کارشناسان و فعالان بانکداری الکترونیک ، سامانه پرداخت الکترونيک سيار مورد ارزیابی تخصصی قرار گرفت.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت ، مهندس علي سيفي، مدير سيستم هاي کارت شرکت خدمات انفورماتیک، گفت: سپاس يک سيستم پرداخت، مبتني بر کيف پول الکترونيک در حوزه پرداختهاي ريز (Micro Payment) است.
وی افزود: كيف پول الكترونيكي در سپاس اختصارا کيوا ( کيف وجه الکترونيکي) گفته ميشود و ابزار پرداختي با قابليت ذخيره پول الکترونيک با ويژگيهاي صدور همراه با نام، مبتنی بر فناوری های نوین و ارائه در دو نوع مجازی و یا مبتنی بر تراشه است.
همچنین کاربری در مبادلات با مبالغ ریز، عدم وابستگی مستقیم به حساب بانکی و پردازش الکترونیکی برون خطی از دیگر ویژگی های آن است.
سیفی در ادامه کيف پول الکترونيکي همراه را کيف پولي که بر روي کارت هوشمند ، تلفن همراه و یا هر ابزاري که قابليت جابجايي (Mobility) را داشته باشد به همراه سرويس هاي دسترسي به آن معرفی کرد.
وی گفت: تمامي اصناف، شرکت ها، سازمان هاي ارائه کننده کالا، خدمات که قابليت پذيرش تراکنشهاي مبتني بر کيوا را دارند پذیرندگان در سپاس هستند.
سیفی افزود: هر پذيرنده مي بايست در مرکز سپاس ثبت ( Register )شود و يک شماره حساب "شبا" به مرکز سپاس معرفي کند.
وجوه تسويه هر پذيرنده به حساب معرفي شده "شبا " واريز مي شود و واريز وجوه تسويه به حساب هر پذيرنده به صورت برون خطي (Offline)صورت مي گيرد.
مدير سيستم هاي کارت شرکت خدمات انفورماتیک گفت: هر شخص حقيقي دارنده کيوا که هويت آن براي مرکز سپاس مشخص شده است ، با استفاده از کيوا ميتواند پرداختهاي ريز خود را در قالب تراکنشهاي مجاز انجام دهد و شارژ هر کيوا میتواند به صورت نقدی ، برخط و با کارتهاي بانکي عضو شتاب و از طريق پايانه هاي مجاز شتاب صورت گيرد.
وی گفت: هر کاربر مي تواند براي هر کيوا يک شماره کارت بانکي پيش فرض به مرکز سپاس معرفي کند.