منوی سايت
ورود اعضا
نام کاربری
کلمه عبور
بازيابی کلمه عبور  | عضويت
 
تاريخ:پنجم خرداد 1395 ساعت 17:28   |   کد : 90
تعیین صلاحیت اعضای هیئت مدیره در چارچوب مشخص
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین تأکید کرد:
تعیین صلاحیت اعضای هیئت مدیره در چارچوب مشخص
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین گفت: نهاد ناظر باید چارچوب و ساختاری را برای تعیین صلاحیت اعضای هیئت مدیره مشخص و طبق آن اعضای هیئت مدیره را انتخاب کند.
 به گزارش دبیرخانه علمی همایش، دکتر حسن معتمدی (مدیرعامل بانک اقتصاد نوین) در میزگرد سیاستی الزامات حاکمیت شرکتی در بانک‌ها گفت: از نظر عملیاتی، هیئت مدیره و حاکمیت شرکتی دارای رابطه وکیل و موکلی بوده و رابطه بین هیئت مدیره و سهامداران را در بانک‌ها نشان می‌دهند.

وی بیان کرد: هیئت مدیره یکی از مهم‌ترین مباحث مربوط به حاکمیت شرکتی در نظام بانکی است و حکم سیاست‌گذاری در بانک‌ها را دارد. به‌گونه‌ای که ناظر بر عملیات اجرایی هر بانک و مقام ناظر در مجمع است.

مدیرعامل بانک اقتصاد نوین بیان کرد که هیئت مدیره، راهبردها و عملیات اجرایی بانک‌ها را مشخص می‌کند و انتظارات موردنظر مقام ناظر را مطرح می‌کند.

دکتر معتمدی با تأکید بر این مسئله که امکان مطرح کردن بحث حاکمیت شرکتی در بانک‌های دولتی امکان‌پذیر نیست، گفت: در بانک‌های دولتی هیئت مدیره تعریف مخلوط و پیچیده‌ای دارد و ساختار مدیریتی آن جدا نشده و هیئت مدیره وارد مسائل اجرایی نیز می‌شود و درنتیجه نمی‌توان اصول حاکمیت شرکتی را رعایت کرد.

مدیرعامل بانک اقتصاد نوین بیان کرد: نیاز است هیئت مدیره مستقل تعریف شود و اعضای آن باید صلاحیت لازم را از نظر توانایی تخصصی، امانت‌داری، صداقت و همچنین دانش و تجربه کافی داشته باشند و بر اصول نظام حاکمیت شرکتی واقف بوده و به آن عمل کند.

 دکتر معتمدی اظهار داشت: در نظام بانکی لازم است همانند اقدام سازمان بورس با انجام حرکت تدریجی، پیش از کاندیداتوری برای هیئت مدیره، صلاحیت اعضا در مرجعی دیگر اثبات شود.

وی بیان کرد: یک عضو هیئت مدیره شایسته نباید الزاماً یک بانکدار خوب باشد و یک بانکدار خوب نیز لزوماً یک عضو هیئت مدیره مناسب نخواهد بود.

مدیرعامل بانک اقتصاد نوین گفت: باید نهاد ناظر چارچوب و ساختاری را برای تعیین صلاحیت اعضای هیئت مدیره مشخص کند و طبق آن چارچوب مشخص‌شده اعضای هیئت مدیره انتخاب شوند.

وی مطرح کرد: اهمیت هیئت مدیره به این دلیل است که تمامی سازوکارهای به کار گرفته‌شده در بانک‌ها را باید برای تمامی ذی‌نفعان ازجمله سپرده‌گذاران و سهامداران فراهم کند.

او در پایان گفت: کشور نیاز به ایجاد شرکت‌های مشاوره‌ای به‌منظور مشاوره به سهامداران دارد، به‌گونه‌ای که در بسیاری از کشورهای دنیا شرکت‌های مذکور برای مشورت با افرادی که آگاهی لازم از سرمایه‌گذاری را ندارند، تأسیس‌شده است.

 

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان